KONYA / BOZKIR - Hamzalar Ortaokulu

Hamzalar Ortaokulu

Hamzalar Mahallesi / Bozkır / Konya
Eğitim ve öğretim kalitesiyle örnek alan değil örnek olunan bir okul olmaktır.
Misyon
Hamzalar Ortaokulu olarak misyonumuz; Öğrencilerimizi en iyi öğrenme koşullarında, çağdaş öğretim teknikleri ve Cumhuriyetin temel nitelikleri doğrultusunda, özgüven sahibi, bilgiye ulaşan ve öğrendiklerini uygulayan kısacası, eğitim ve öğretimi hayat felsefesi olarak kabul eden bir yönetim şekliyle hayata ve ortaöğrenime hazırlayarak okulumuzda Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkelerini en üst düzeyde gerçekleştirmektir.
Kütüphane Kitap Sayısı :2048
Ulaşım
Konya eski garajdan her saat başı Bozkır servisleri kalkmaktadır. Sarıoğlan Mahallesine kadar ulaşım sıkıntısı yoktur. Sarıoğlan Mahallesinden sonra 17 km mesafeyi kendi imkanlarımızla yapmaktayız.
Yerleşim Yeri
Hamzalar Mahallesinin doğusunda Eşenler ve Yağcılar güneyinde Göksu nehri batısında Armutlu mahalleleri vardır. Geniş bir arazisi vardır. Genellikle dağlık ve bozkır ormanlarla kaplı araziler mevcuttur. Halkın en önemli geçim kaynağı bağcılıktır. Son yıllarda meyvecilik, antepfıstığı aşılama yolu ile geliştirilmektedir. Çevrenin yer altı zenginlikleri bulunmamaktadır. Karasal iklim görülmektedir.
Hamzalar Mahallesi ilçe merkezine 55 km ve il merkezine 105 km mesafededir.